Snelbeton TM

23,75

Productbeschrijving

Snelbeton TM is een kant-en-klare, hoogwaardige multifunctionele minerale mortel met een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden. Snelbeton TM kan worden verwerkt zonder te worden gemengd. Aanmaken is niet nodig, Snelbeton TM verment zichzelf met water.

Specificaties

Extra informatie

Gewicht

25 KG

Verwerking

Boven de 0°C.

Productbladen

Lees meer

Toepassing

Snelbeton TM word toegepast voor het snel vastzetten van (tuin)palen, het opsluiten van straatwerk, het op hoogte stellen van opsluitbanden en het vervaardigen van kleine fundaties. Ook voor het snel verankeren van speeltoestellen, pergola's en bijvoorbeeld vlaggenmasten is het zeer geschikt. Snelbeton TM is uitermate geschikt voor toepassing in het GardenTechnology vijver snelbouwsysteem.

Werkwijze


 • Algemeen
  Vul het gegraven gat voor de helft met schoon leidingwater. Plaats de te verankeren voorziening in de gewenste stand. Strooi Snelbeton TM rondom het object in het water totdat het gat gevuld is en de droge mortel volledig verzadigd is met water (zonodig water bijvullen). Een beetje water teveel beïnvloedt de verharding niet. Werk het oppervlak van de betonspecie eventueel glad af of bedek het met aarde of graszaden. Verwerk Snelbeton TM boven 0°C.

 • Het stellen van palen
  Voor het stellen van palen wordt een gat van ongeveer 1/3 van de lengte van de paal gegraven. Na het stellen van de paal word het gat met water gevuld. Vervolgens de droge Snelbeton TM toegevoegd en met een schop omroeren. Na ca. 10 minuten staat de paal vast, na een paar uur kan de paal licht worden belast.

 • Verharding
  Bij het opsluiten van straatwerk langs het straatwerk een geul van 100 mm breed en ca. 70 mm diep graven. de geul met water goed voorbevochtigen. De geul met droge Snelbeton TM vullen en vervolgens nogmaals goed met water benatten. Na va. 30 minuten kan het straatwerk worden afgetrild.

 • Opsluitbanden
  Voor het vastzetten van opsluitbanden op de punten waar de banden op elkaar aansluiten een gat van ca. 200 mm graven en dit vullen met droge Snelbeton TM. Nadat de banden zijn gesteld, de mortel natmaken met een gieter met sproeikop.

 • Kleine fundaties
  na het uitgraven van de fundatie hierin een laag van ca. 80 mm droge snelbeton aanbrengen. hierop kunnen de elementen worden geplaatst. Vervolgens de mortel nat maken met een gieter met sproeikop.