Ondergrondversteviging TM

18,50

Productbeschrijving

Ondergrondversteviging TM is een cementgebonden product dat speciaal is ontwikkeld ten behoeve van het verstevigen van de ondergrond bij het aanbrengen van (sier-)bestrating. Door de uitgekiende samenstelling en eigenschappen van Ondergrondversteviging TM hoeft beduidend minder opvulzand te worden toegepast. Doordat Ondergrondversteviging TM na het verwerken uithardt, zal mede door het verdelen van eventuele belasting over een groter oppervlak, verzakking van het straatwerk start worden verminderd. Ook krijgt onkruid geen kans meer om vanuit de ondergrond door de verharde laag heen te groeien.

Specificaties

Extra informatie

Gewicht

25 KG

Productbladen

Lees meer

Toepassing

Ondergrondversteviging TM wordt toegepast voor het verstevigen van de ondergrond bij de aanlag van:

- (Sier-)bestrating
- Terrassen
- Trottoirs
- Fietspaden
- Opritten
- Parkeerplaatsen enz

Ondergrondversteviging TM is toepasbaar bij het leggen van tegels, betonnen straatstenen, gebakken straatstenen, natuursteen, cobblestones etc.

Werkwijze

De ondergrond egaliseren en goed verdichten. Vervolgens, afhankelijk van de uiteindelijke belasting van het (sier-)straatwerk, ondergrondversteviging TM aangbrengen. Bij geringe belasting, zoals bijvoorbeeld een voetpad, een laag Ondergrondversteviging TM toevoegen van ca. 1cm.
Naar gelang de belasting van de toepassing van het straatwerk toeneemt dient er verhoudingsgewijs meer Ondergrondversteviging TM toegevoegd te worden.

Bij het leggen van de (sier)bestrating een deel van de zandlaag en de Ondergrondversteviging TM met elkaar vermengen (d.m.v. harken, fraisen). Na het leggen kan het (sier-) straatwerk zoals gebruikelijk worden afgetrild en ingezand. Door het aanwezige vocht uit het opvulzand en de ondergrond en door water afkomstig van regenbuien zal Ondergrondversteviging TM uitharden waardoor de ondergrond één geheel vormt.

Aangezien de onderlaag na het uitharden weinig of geen water doorlaat moet de bestrating zodanig worden aangelegd dat (hemel)water gemakkelijk kan worden afgevoerd.

Extra informatie

Voordat u Ondergrondversteviging TM toepast, egaliseert u de ondergrond en verdicht die goed. Afhankelijk van de uiteindelijke belasting van het sier- en/of straatwerk, brengt u een hoeveelheid van de Ondergrondversteviging TM aan. Bij geringe belasting, zoals een voetpad, volstaat een laag van 1 cm. Nadat u de Ondergrondversteviging TM heeft verdeeld, harkt of freest u het door de zandlaag. Zo creëert u een stabiele onderlaag voor sier- of straatwerk.

Let op


  • Het natuurlijke vocht in de ondergrond zetten het uithardproces in gang. Omdat de onderlaag na het uitharden weinig of geen water doorlaat, is het belangrijk dat u de bestrating zodanig aanlegt dat (hemel-) water gemakkelijk kan worden afgevoerd.

  • Bij voorkeur mengt u de Ondergrondversteviging TM in een molen met zand. Houd de verhouding aan van circa 1:6. Dit aardvochtige mengsel brengt u vervolgens als onderlaag aan.