GTS PU Steenlijm ‘Pistool’

18,65

GTS PU Steenlijm is een hoge kwaliteitslijm verpakt in een bus waarop u een pistool moet draaien. Deze verpakkingseenheid is uitermate geschikt voor de professionele markt. In tegenstelling tot de GTS PU Steenlijm ‘Doe het zelf’ die u in een keer moet opgebruiken, kunt u na gebruik het pistool goed reinigen. Daarna kunt u het product opnieuw inzetten.

GTS PU Steenlijm is gemakkelijk te verwerken en is gebaseerd op gemodificeerde polyurethanen. Gebruik deze steenlijm voor het verlijmen en monteren van niet dragende bouwdelen op muren en tuinmuren, wanden en gevels zoals platen, panelen, tegels, stenen, steenstrips, lijsten en profielen. Of gebruik GTS PU Steenlijm als vervanger van mortel voor het verlijmen en monteren van bouwelementen zoals plant- en bloembakken, blokken, randen, ornamenten, gipsplaten, dakpannen. GTS PU Steenlijm is zeer geschikt voor het verlijmen van maatvaste steensoorten zoals natuursteen, beton, kalkzandsteen, baksteen en gipsblokken. De steenlijm is langdurig bestand tegen water, zeewater, kalkwater, verdunde zuren en bijtende oplossen.

Wilt u steensoorten verlijmen met een ongelijkmatige vorm, dan kunt u beter kiezen voor onze tegellijm Gardenlijm TM.

Productbeschrijving

GTS PU Steenlijm is zeer gebruiksvriendelijk, zorgt voor een sterke binding en reageert door luchtvochtigheid. Omdat de lijm gebruiksklaar is, is water en elektriciteit niet nodig. Een bus GTS PU Steenlijm levert ongeveer dezelfde hoeveelheid op als 25 kg verpakking lijm!

Let op

  • Voor gebruik moet u de bus zo’n 20 keer krachtig schudden.
  • Om aanhechtingsproblemen te voorkomen, werkt u op een vlak oppervlak dat schoon en vetvrij is. Het kan nodig zijn de ondergrond eerst te ontvetten en te reinigen bijvoorbeeld met GTS PU Cleaner.
  • Verse GTS PU Steenlijm kunt u direct verwijderen met GTS PU Cleaner, thinner of aceton.
  • Na volledige uitharding kan overtollige GTS PU steenlijm worden weggesneden met bijvoorbeeld een mes of ander scherp voorwerp.
  • Om verkleving te voorkomen moet u de pistooladapter voor gebruik invetten met vaseline en/of PTFE-Spray.
  • Na het bevestigen van de bus op het pistool is de spuitsnelheid kunt u de volumeopbrengst regelen met de stelschroef die zich aan de achterzijde van het pistool bevindt.
  • Zodra u het systeem niet meer nodig heeft, draait u het pistool dicht. Gebruik hiervoor de stelschroef die zich aan de achterzijde van het pistool bevindt.
  • Laat het pistool op de bus zitten totdat de bus leeg is. De lege bus kunt u verwijderen door een draaibeweging en tegelijkertijd in de trekker te knijpen zodat het achtergebleven gas ontsnapt. Daarna kunt u het pistool op een volle bus plaatsen.
  • Functioneert het pistool slecht of niet naar behoren? Gebruik dan de PU Cleaner voor grondige reiniging.

 

Deze steenlijm is zit in een bus van 750 ml.

Productkenmerken

Extra informatie

Productbladen