Vijverfix TM Comp. A

27,25

Productbeschrijving

Vijverfix TM is een 2-componenten PCC-systeemmortel. Het systeem bestaat uit een cementgebonden mortel (component A) en een geëmulgeerde kunsthars (component B).
Het eindproduct is waterdicht, heeft een hoge chemische resistentie en heeft een hoge druk- en buig/treksterkte.

Specificaties

Extra informatie

Gewicht

25 kg

Productbladen

Lees meer

Toepassing

Vijverfix TM kan ingezet worden voor het repareren van lekke vijvers, voor het vastzetten van keien en natuursteenblokken, betonnen stenen, tegels en platen, voor het uitsetten van waterlopen, watervallen en fontijnen. Het product hecht aan staal, diverse kunststoffen en glas en kan derhalve ook ingezet worden voor het bevestigen van deze materialen.

Vijverfix TM is uitermate geschikt om een gemetselde vijver glad waterdicht aan te smeren en af te werken. Het waterdicht vullen van voegen, scheuren, naden en aansluitingen is bij uitstek een toepassing voor Vijverfix TM. Niet werkende aansluitingen en nader van taal op beton of steen kunnen waterdicht worden afgesmeerd. Door de speciale polymeren word een zeer hoge hechtkracht verkregen.

Werkwijze

Vijverfix TM is na aanmaak, afhankelijk van de gewenste verwerkbaarheid en temperatuur, 20 tot 30 minuten verwerkbaar, waarna het redelijk snel opstijft. De ondergrond dient schoon en vrij van organische resten te zijn om een goede aanhechting te verkrijgen. Bij het aanbrengen van een laag op vijverfolie is het aan te bevelen het oppervlak eerst droog te wrijven en met grof schuurpapier op te ruwen. Bij het vullen van de vijver dient de zuurgraad van het water goed in de gaten te worden gehouden om een leefbare omgeving voor flora en fauna te behouden. Vers aangebrachte vijverfix kan de zuurgraad doen stijgen. Bij een onjuiste zuurgraad het vijverwater geheel of gedeeltelijk verversen.