Designmortel TM Antraciet

21,00
Productbeschrijving

Designmortel TM is een kant en klare stukadoorsmortel voor binnen en buiten waarbij de creatieve mogelijkheden nagenoeg grenzeloos zijn.
Designmortel TM is een hoogwaardige mortel op basis van cement, kwartszand en andere speciale componenten waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Deze worden getoetst en geselecteerd in de laboratoria van Tillman waarna ze in de moderne productiefaciliteiten worden verwerkt.

Designmortel TM heeft uitstekende verwerkings- en hechteigenschappen en is te gebruiken door zowel de professional als de hobbyist. Designmortel TM heeft een breed toepassingsgebied met een scala aan mogelijkheden. De Designmortel TM kan o.a. worden aangebracht op binnen- en buitenmuren, gevels en plantenbakken. Het product is leverbaar in de mooie, moderne kleuren betongrijs, ijswit, taupe en antraciet. Voor sfeervolle tuinen en binnenruimtes. Uiteraard kan Designmortel TM geschilderd of gecoat worden maar de beschikbare kleuren geven van origine al een mooie en natuurlijke uitstraling. Door verschillende afwerkingstechnieken toe te passen zijn er binnen de aangeboden kleurvarianten nog vele mogelijkheden om diverse uitstralingen en effecten te creëren. Een mortel die vele mogelijkheden biedt. Na uitharding is de Designmortel TM waterdicht en vorstbestendig. De constructieve eigenschappen van het product verlenen gestuukte elementen extra stevigheid.

Specificaties

Extra informatie

Gewicht

15 kg emmer, 25 kg zak

Verwerking

Boven de 5°C

Minimale laagdikte

Minimaal 7,5mm aanbrengen

Verbruik

15 kg per m2

Productbladen

Lees meer

Toepassing

Designmortel TM wordt in gezet voor het stuken van:
- Binnen- buitenmuren
- Binnen- en buitengevels
- Trappen en traptreden
- Keerwanden
- Stenen plantenbakken

Werkwijze

De vorstvrije ondergrond dient vrij te zijn van vet, vuil, verf en loszittende delen om een goede aanhechting te waarborgen. De schone ondergrond voorstrijken met Voorstrijkmiddel TM is zeker aan te bevelen bij sterk zuigende ondergronden. Na het aanbrengen van de Designmortel TM die afwerken en direct daarna behandelen met het Nastrijkmiddel TM. Dit zorgt ervoor dat het vocht (=bindmiddel) in de mortel blijft en niet door weersomstandigheden zoals zon en wind uit de mortel wordt gezogen.

Designmortel TM aanmaken met ongeveer 3,5 liter schoon leidingwater per 25 kg product, totdat een aardvochtige homogene stukadoorspecie ontstaat. Bij voorkeur mengen in een speciemolen. Designmortel TM met een spaan op een vochtige ondergrond aanbrengen. Bij het aanbrengen van meerdere lagen mortel dient nat in nat gewerkt te worden. In een aantal gevallen kan het gebruik van het krimpnetje noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld bij het stuken van cement gedragen panelen, op die plekken waar de elementen op elkaar aansluiten. Om snelle uitdroging te voorkomen dient de Designmotel TM vochtig gehouden te worden. Dit kan bijvoorbeeld door met een plantenspuit de vers aangebrachte mortel te bevochtigen.

Opmerking

Doordat Designmortel TM voornamelijk opgebouwd is uit natuurlijke materialen kunnen verschillende kleurnuances niet uitgesloten worden. Toegepaste waterhoeveelheden, vochthuishouding, werkwijze en afwerking beïnvloeden de uiteindelijke kleur.

Extra informatie

Met Designmortel TM kunt u niet alleen binnen- als buitenmuren stuken maar ook binnen- en buitengevels, trappen en traptreden, keerwanden, stenen plantenbakken en de buitenkant van betonnen vijvers. Ook kunt u de Designmortel TM overschilderen of coaten. Nodig is het niet, want het product is verkrijgbaar in prachtige kleuren die een rijke en natuurlijke uitstraling hebben.