GTS Voegmortel Kant & Klaar zand

42,00

Productbeschrijving

Voordat u GTS Voegmortel Kant & Klaar kunt toepassen, moet u de bestrating grondig reinigen en vervolgens goed natmaken. Strooi daarna de voegmortel uit en voeg het verdichtend in. Het is belangrijk dat u de bestrating nat houdt tijdens het invoegen (inslemmen). Breng de voegmortel aan met een halfharde bezem of rubberen vloertrekker. Herhaal deze handeling om ingezakte voegen volledig te vullen. Restmateriaal verwijdert u simpelweg door het oppervlak opnieuw te vegen.

Let op

  • De GTS Voegmortel Kant & Klaar hardt uit door de zuurstof in de lucht. Het materiaal kan een glansfilm achterlaten. Door een goede bevochtiging voor en tijdens het werk kunt u de glansfilm beperken. De glasfilm verdwijnt door weersinvloeden. Onder overkappingen kan die langer aanhouden.
  • De voegmortel kan bij zeer poreuze bestratingsmaterialen zorgen voor een onregelmatige kleurverdieping. Twijfelt u over de poreusheid van uw bestratingsmateriaal? Test het materiaal dan voor gebruik op een onopvallende plaats.

De voegmortel is verpakt in een vacuümdichte zak in een emmer van 15 kg. Na openen direct verwerken.

Specificaties

Extra informatie

Gewicht

15 KG

Kleur

Zand

Productbladen

Lees meer

Werkwijze

De onderlaag van de sierbestrating moet waterdoorlatend zijn en bij voorkeur verstevigd worden met ondergrondversteviging TM. Dit helpt om latere verzakkingen en/of losliggende bestrating te voorkomen. Als de bestrating beweegt, kan de voeg namelijk barsten. Maak de bestrating goed vochtig en verdeel de GTS kant-en-klare mortel over de sierbestrating. Gebruik een trekker en voldoende water om de voegen goed te vullen. Spoel daarna de bestrating af met water. De voegmortel hardt uit door het aanwezige zuurstof in de lucht.

Lees voor gebruik altijd de verwerkingsadviezen op de emmer.