Voegengietsysteem TM Voorbehandelingsmiddel

25,50

Productbeschrijving

Voegengietsysteem TM is een totaal oplossing voor het voegen van sierbestrating en bestaat uit drie punten:

Voorbehandelingsmiddel TM is een kant en klare wasachtige emulsie zonder oplosmiddelen die het aanhechten van de Voegengietmortel TM op naburige oppervlakken verhindert.

Specificaties

Extra informatie

Inhoud

5 liter

Productbladen

Lees meer

Toepassing

Voegengietmortel TM wordt toegepast als voegvulling tussen natuurlijke sierbestratingen als portier, graniet, etc, en kan ook tussen gebakken materialen worden toegepast. Voorbehandelingsmiddel TM VGM wordt ingezet voor het behandelen van vlakken waarop Voegengietmortel TM niet is aangebracht en waar mogelijk cementwater tijdens het reinigen in of op kan lopen. Nabehandelingsmiddel TM VGM stelt de verharding van de toplaag uit en vergemakkelijkt het schoonspoelen ervan.

Werkwijze

- Voorbehandelen
Spuit Voorbehandelingsmiddel TM CGM met behulp van nevelspuit gelijkmattig op het oppervlak. Het product dient op een schone droog gemaakte ondergrond aangebracht te worden onder droge weersomstandigheden. Het middel mag niet in aanraking komen met plaatsen waar de aanhechting moet plaatsvinden van de Voegengietmortel TM.

- Voegengieten
De ondergrond dient zowel bij oude als bij nieuwe sierbestrating voldoende gestabiliseerd te zijn en moet schoon (olie- en vetvrij) zijn. Maak Voegengietmortel TM aan met ca. 3,5 liter water per 25 kg droge mortel en meng gedurende 5 minuten in een menger. Breng de aangemaakte mortel aan op een zeer goed voorbevochtigde en voorbehandelde ondegrond en verdeel het met een trekker.

- Nabehandeling
Breng Nabehandelingsmiddel TM VGM direct na het aanbrengen van de Voegengietmortel TM gelijkmatig aan met een neverlspuit. Dek vervolgens af met plasticfolie. Afhankelijk van de omgevingstemeratuur en de mate van verharding van de voegenmortel, in de regel na 2 tot 3 uur, wordt de plasticfolie verwijderd waarna het oppervlak met een speciaal ontworpen sproeilans met een lage waterdruk word schoongespoten waarbij de dunne laag mortel van de stenen word verwijderd. Na het schoonspuiten van het oppervlak zullen de voegen tussen het bestratingsmateriaal enkele milimeters verdiept zijn.

Opmerking

Behandelde vlakken kunnen na neerslage glad zijn van wege de wasachtige componenten. Door hebruik te maken van warm water in cominatie met een hogedrukreiniger lost de wasachtige stof gemakkelijk op. Indien later op de behandelde oppervlakken een afwerklaag, belijning, verflaag, etc. aangebracht moet worden, dient u er rekening mee te houden dat de hechting kan worden belemmerd door mogelijk achter gebleven wasachtige laag.